Δεν είναι λίγες οι φορές που τα συναισθήματα μας μας μπερδεύουν. O Τροχός των Συναισθημάτων μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε περισσότερη διαύγεια και συνειδητότητα στον συναισθηματικό μας κόσμο.

Ο τροχός των συναισθημάτων της Dr. Gloria Willcox μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα μας, ώστε να τα διαχειριστούμε καλύτερα και να βελτιώσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Τα συναισθήματα μας πολλές φορές είναι ασαφής και μπερδεμένα. Μερικές φορές είναι έντονα και ογκώδης, και άλλες φορές πάλι υποσυνείδητα και δύσκολα να αναγνωριστούν. Συχνά δε μας είναι εύκολο να τα εκφράσουμε με λέξεις, μας δίνουν όμως έτσι την ευκαιρία να τα ταυτοποιήσουμε και τα ξεμπερδέψουμε.

Όταν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας, ρίξτε μια ματιά στον τροχό των συναισθημάτων. Διαβάστε τον τροχό από μέσα προς τα έξω και προσπαθήστε να βρείτε τις λέξεις, οι οποίες περιγράφουν καλύτερα τα συναισθήματα σας. Έπειτα μπορείτε να αποφασίσετε συνειδητά, πως θα προχωρήσετε.

Και 2 συμβουλές ακόμα:

  • Χρησιμοποιήστε τον τροχό και για τα θετικά συναισθήματα. Είναι ένας καλός τρόπος εξοικείωσης με τον τροχό και ενδυναμώνουν την επίδραση των συναισθημάτων.
  • Εκτυπώστε τον τροχό και χρωματίστε τα διάφορα τμήματα. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να περιεργαστείτε τις διάφορες λέξεις και να τους δώσετε την προσωπική σας νότα.